AG Belgian Coast Walk, een gloednieuw ‘bucketlist’ wandelevent aan de Belgische kust!

coast0805

Op zaterdag 11 mei vindt de eerste editie van de AG Belgian Coast Walk plaats. De diehards wandelen 80 km van Knokke-Heist naar De Panne, maar er staan ook tochten van 42, 14 en 7 km op het programma. De duizenden deelnemers komen niet alleen uit heel België, maar ook uit onze buurlanden staan er deelnemers aan de start.

De volledige Belgische kust afwandelen is een uitdaging. De wandelaars die deze uitdaging aangaan verzamelen om 5u ‘s ochtends aan de start voor het Casino van Knokke. De finish ligt 80 km verderop op de Leopold I Esplanade in De PanneWandelsport Vlaanderen vzw, de federatie die maar liefst 350 wandelclubs en 60.000 leden telt, heeft zijn specialisten ingezet om het parcours uit te stippelen. Het zal een mooie mix worden van strand, dijk, duinen en enkele prachtige natuurgebieden.

Het grootste deel van de wandelaars schreef zich in voor de ‘marathonwandeling’ van 42 km met start in Oostende en aankomst in De Panne. Deze wandelaars kunnen vrij starten tussen 7u en 10u. De wandelingen van 7 en 14 km, met start en aankomst in De Panne, vallen dan weer enorm in de smaak bij gezinnen. Zij kunnen hun wandeling combineren met een dagje aan zee of een bezoek aan Plopsaland. Voor deze luswandelingen in De Panne kan vrij gestart worden tussen 7u en 18u.

“De Belgische kust afwandelen, is voor velen een droom”, zegt Stéphane Buyens, Schepen van Sport in De Panne. “De Panne is fier deze droom te kunnen helpen waarmaken. De beleving is groot, genieten is de boodschap.” Burgemeester Bram Degrieck: “Als De Panne zijn we uitermate tevreden met dit nieuwe initiatief, dat heel wat groeipotentieel heeft voor de volgende jaren. De kustlijn afstappen is een hele onderneming en een mooie uitdaging voor de deelnemers. Met de korte parcours doorheen de Westkust krijgen we een mooie opportuniteit om de deelnemers de mooiste plaatsjes te laten zien in onze contreien.”

Voor title partner AG Insurance is de AG Belgian Coast Walk een eerste realisatie in het kader van zijn activatieprogramma ‘Move by AG’. In een tijdperk dat mensen steeds meer een zittend leven leiden, met alle nefaste gezondheidsgevolgen van dien, wil Move by AG mensen aanzetten om regelmatig te bewegen en dit in al zijn vormen, sportief, recreatief en gewoon functioneel in het alledaagse leven. Maar liefst 400 personeelsleden van AG zullen aan de verschillende startlijnen staan op zaterdag.

TE GEKKE WANDELING

De AG Belgian Coast Walk mag ook enkele ambassadeurs van Te Gek!? verwelkomen zaterdag. Guy Swinnen, frontman van The Scabs, wandelt samen met ex-olympisch mountainbiker Filip Meirhaeghe het parcours van 14 km. De AG Coast Walk is een ‘Te Gekke Wandeling’, een manier om psychische kwetsbaarheid bespreekbaarder te maken. Bewegen wordt immers geassocieerd met een betere mentale gezondheid. Ook Eva Daeleman draagt haar steentje bij. De voormalige radio- en tv-presentatrice zal samen met Schepen voor Vrije Tijd Bart Plasschaert in Oostende om 7u het startschot geven voor de 42 km.

RADIO 2 – DE WEEK VAN NIELS

Wandelen is de meest laagdrempelige manier om te bewegen en is uitermate geschikt voor alle leeftijden, van kleuter tot senior. Het valt op dat ook jonge mensen in een flinke wandeling hun ontspanning en uitdaging zoeken, zeker als er een hele beleving rond gecreërd wordt. Dat zal zaterdag aan de Belgische kust zeker het geval zijn! Zo zendt Radio 2 zaterdag live uit vanuit De Panne tijdens het programma ‘De Week van Niels’, tussen 16u en 18u.

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor de eerste editie van de AG Belgian Coast Walk kan via www.agbelgiancoastwalk.be. Voor alle afstanden zijn ook daginschrijvingen op zaterdag mogelijk, behalve voor de 80 km, daarvoor kan ten laatste vrijdagavond 10 mei online ingeschreven worden.

Deel dit bericht