Goede doel

TE GEK !?

Over ernstige psychische problemen wordt amper gepraat, terwijl ongeveer 1 op vier personen in België er mee te maken krijgen. Het overkomt niet alleen anderen, maar ook onszelf, onze kinderen, onze ouders, familie, vrienden, buren, kennissen… En toch wordt er nog steeds met mondjesmaat over gepraat.

Die schroom is het gevolg van hardnekkige vooroordelen, stigmatisering, schaamte en een gebrek aan kennis. Helaas weerhoudt ze er mensen vaak van om over hun problemen te praten of tijdig hulp te zoeken, met alle gevolg van dien.

Project “Te gek!?” wil die drempel slopen. Het tracht geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en streeft naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen.

Wil jij helpen om het taboe op psychische problemen te doorbreken? Dat kan door Te Gek!? financieel te steunen. Zo help je ons met het opzetten van nieuwe initiatieven die psychische problemen bespreekbaar maken.

Meer info over Te Gek!?: www.tegek.be 
Meer info over Te Gekke wandelingen: www.tegekkewandelingen.be

Stichting Tegen Kanker

Hoop omzetten in overwinning: daar werkt Stichting tegen Kanker elke dag aan

In België, krijgen elk jaar gemiddeld 70.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. We kennen wel allemaal iemand die kanker heeft of gehad heeft en onze dierbaarste wens is kanker te overwinnen.

Het goed nieuws is dat op 40 jaar tijd, de overlevingskans 5 jaar na de diagnose gestegen is van 40% naar 70%! Deze spectaculaire evolutie motiveert ons, Stichting tegen Kanker, om onze drie missies verder te zetten: wetenschappelijk onderzoek financieren, preventiecampagnes voeren en steun bieden aan mensen met kanker en hun naasten.

Meer dan ooit hebben we je hulp nodig om kanker te verslaan zodat meer mensen ‘Ja, er is een behandeling’ te horen krijgen.

STK_Logo_Gecentreerd_NL