Goede doel

We hebben 2 nieuwe goede doelen die we graag willen steunen met de AG Coast Walk:

towalkagain-logo

Heel snel na zijn ingrijpend ongeval tijdens een trainingssessie in Lanzarote ter voorbereiding van de Ironman 2002 realiseerde Marc Herremans zich dat – ondanks alle dromen die abrupt tot stilstand waren gekomen – het feit dat hij nog leefde een tweede kans was die hij niet mocht en zou negeren.

En zo gebeurde. In 2006 werd hij, ondanks zijn verlamming van borst tot tenen, wereldkampioen Ironman! Zo gaf Marc dwarslaesie een gezicht, hoop en veerkracht.

Marc richtte To Walk Again (www.towalkagain.be) op: een warm en hoopvol initiatief waar sport en beweging en post-revalidatie op een laagdrempelige en voor iedereen toegankelijke wijze wordt aangeboden aan personen met een ernstige fysieke beperking.

To Walk Again bestaat 20 jaar en blijft hoop geven en nieuwe dromen najagen.

  • Vandaag organiseert To Walk Again vakantiekampen voor meer dan 100 kinderen met een fysieke beperking. TWA wil haar aanbod verder uitbreiden en meer middelen genereren om nieuwe uitdagende activiteiten te kunnen aanbieden.

  • Op dit moment werkt To Walk Again mee aan een grote studie, samen met het AZ Herentals en de KULeuven om de post-revalidatie met staprobots en andere high-tech apparatuur de juiste erkenning en een verbeterde terugbetaling te geven. Eén staprobots kost 160.000€ en is voor vele revalidanten een noodzakelijk middel om regelmatig te kunnen stappen ondanks hun verlamming.

  • To Walk Again wil haar fitness- en trainingsprogramma voor mindervalide personen verder uitbreiden en een inclusieve omgeving aanbieden waar valide en mindervalide personen samen kunnen sporten.

  • To Walk Again wil haar initiatief om de huidige staprobots te verbeteren meer kracht bijzetten en werken aan de ontwikkeling van betere en functionelere staprobots.


We kunnen enkele deze dromen najagen dankzij uw gift. Elke gift is noodzakelijk om mensen met een fysieke beperking alle kansen te geven voor een verbeterde levenskwaliteit.

Dank u voor uw steun!

NEW logo Plan Belgie_Blue_Poppins Extra Bold_RGB_NL

Plan International België lanceert Bike for Future in Rwanda als voorbereiding op het WK wielrennen in 2025.

Plan International België vzw is een onafhankelijke Belgische ngo die over heel de wereld kinderrechten en gelijkheid voor meisjes verdedigt.

In tegenstelling tot eerdere mondiale sportevenementen die niet altijd positieve of duurzame veranderingen teweegbrachten in de betrokken gemeenschappen, streeft Plan International België naar een blijvende impact.

Bike for Future heeft tot doel de situatie van meisjes structureel te verbeteren. Plan International België zal zich richten op het lokale onderwijssysteem, waarbij sportopleidingen en materiaal beschikbaar worden gesteld voor meisjes. Het project heeft tot doel 3600 meisjes te bereiken. De lancering van Bike for Future werd opgestart in de zomer 2023, zodat tegen de start van het WK in 2025 de meisjes kunnen laten zien welke impact dit project concreet op hen heeft gehad.

Registreer je online en doneer €5 , €20 of €40 extra ten behoeve van Plan International België. Als dank voor je steun ontvang je bij een storting van €20 een buff en bij €40 Girl Power Premium Performance Socks.

Vergeet niet dat je ook via Superplan je Walk kan laten sponsoren door je omgeving.

Meer informatie op link naar ons event pagina.