Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de 80km.

Naast een goed bepijld parcours bieden we jou ook een uitgebreid deelnamepakket aan:
  • Gepersonaliseerde startkaart met chip voor tijdsmeting (indien ingeschreven voor 17 april)
  • Startkaart wordt per post bij je thuis bezorgd (indien ingeschreven voor 17 april)
  • Bevoorrading onderweg en aan de finish
  • Gratis transport van je sporttas naar Oostende en daarna naar Knokke-Heist
  • Exclusieve herinneringsmedaille
  • Finisher T-shirt
  • St Bernardus Extra 4 (+16j)
  • Optioneel busvervoer ’s ochtends van de finish (Knokke-Heist) naar de start (De Panne)
  • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Meer info

Vrijdag 12 mei

15u-19u : afhalen startkaart in Knokke-Heist (aan de finish dus!)
Adres: Evenementenstrand Duinbergen

Zaterdag 13 mei

4u00 – 4u55 : afhalen startkaarten 80 km in De Panne voor wie inschreef na 17 april. Vergeet je E-ticket niet! Ook indien er iets fout liep met de post en je je startkaart niet thuis aankreeg, wend je dan tot de helpdesk ter plaatse. We helpen je daar verder.
4u30 : gezamelijke start (je kan vertrekken tot 5u00 als je liever niet in grote groep start)

Adres start: De Boare – Koningsplein – 8660 De Panne
Adres finish: Knokke-Heist, Evenementenstrand (Duinbergen – Directeur-Generaal Willemspark), op de dijk

De finish in Knokke-Heist sluit om 23u30

Afhalen Startkaart:

Wie ingeschreven is voor 17 april ontvangt een bevestigingsmail. In de week van 8 mei krijg je het startbewijs voor de 80km per post toegestuurd.
Ingeschreven na 17 april? Je ontvangt na inschrijving en betaling een bevestigingsmail met daarin een link naar je e-ticket.  Met dit e-ticket kan je op vrijdag 12 mei (tussen 15u en 19u)  jouw startkaart afhalen in Knokke-Heist (aan de finish)  of zaterdag 13 mei (tussen 4u en 4u55) in De Panne (aan de start). Geen E-ticket ontvangen?  Check zeker de spam-folder van je mailbox.

Afhalen T-shirt:

Als je bij jouw inschrijving het AG Coast Walk 2023 T-shirt hebt besteld, ontvang je samen met je startkaart een T-shirt bonnetje. Hiermee kan je aan de T-shirtstand aan de finish jouw shirt ophalen op zaterdag na je tocht, ofwel vrijdag 12/05.
Het AG Coast Walk 2023 FINISHER T-shirt ontvang je aan de finish na je 80km-tocht.
Let wel: het aanduiden van de gewenste maat bij het inschrijven is louter informatief en geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

De tijdsmeting gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van de startkaart, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Op de rustposten ligt ook steeds aan de inkom (of aan de uitgang) een timingmat. Wandel daar zeker over, want dan wordt je aanwezigheid geregistreerd en weet het thuisfront dat je die rustpost gehaald hebt.

Draag je startkaart als je een timingmat over gaat zeker boven je kledij! 

Op het traject zijn er 8 rust-en bevoorradingsposten. Eindbevoorrading aan de finish.

De openingsuren van de rustposten vind je HIER.
Wat schaft de pot op de verschillende bevoorrradingen?

We transporteren je sporttas van de start in De Panne naar de tussenstop in Oostende. Daar kan je indien gewenst van schoenen/kousen / kledij wisselen.  Je sporttas geef je voor je weer vertrekt mee met het transport naar de finish in Knokke-Heist.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

Het is niet meer mogelijk een plaatsje op de shuttle-bus te reserveren. 

We voorzien busvervoer ’s morgens van de finish (Knokke-Heist) naar de start in De Panne.  Na je wandeltocht is er GEEN busvervoer. Als je gebruik wil maken van de bus, dan dien je dit aan te geven bij inschrijving.  De busrit kost 15 €.
Op dinsdag 9 mei krijg je een e-ticket via mail toegestuurd voor je busrit.

Vertrekuur: tussen 3u en 3u30.  Je wordt verwacht tussen 2u50 en 3u20 om de bus te nemen.

Opstapplaats : Anemonenlaan  

Parkeren in Knokke-Heist:

Parkeren aan de kust is altijd een uitdaging 😊.

Voor wie de shuttlebus in Knokke-Heist neemt richting De Panne zaterdagochtend, raden we aan om te parkeren op de straat in de Directeur-Generaal Willemspark.  Inrijrichting via Anemonenlaan (waar de opstapplaats shuttle-bussen is) .  Opgelet, dit is groene zone betalend parkeren.

Alle info over parkeren in Knokke-Heist vind je hier:

Parkeerplan >>
Parkeerfolder >>

Hou aub rekening met voldoende tijd om een parkeerplaats te zoeken/vinden.  De shuttle-bussen naar De Panne vertrekken tussen 3u en 3u20.

Vermijd aub een parkeerboete, de organisatie is niet verantwoordelijk hiervoor.

Met het openbaar vervoer:

De kusttram stopt op enkele honderden meters van de eventementensite.

Tramhalte : Heist-Willemspark

Met de trein : NMBS-station Knokke-Heist + tram richting De Panne – afstappen aan halte Heist-Willemspark.

Parkeren in DE PANNE:

Er is beperkt gratis parkeermogelijkheid op het Koningsplein in De Panne.  Ook een beetje verder, in de Keesjesdreef, is gratis parking.

Meer info over parkeren in De Panne : https://www.depanne.be/nl/mobiliteit-openbare-werken/parkeren/parkeerzones-tem-30062023-0

80km stappen is niet niks.  We raden je aan om goed voorbereid aan de start te staan, zodat je ten volle kan genieten van deze unieke tocht. Niemand beter dan Wandelsport Vlaanderen vzw om je hierbij te helpen.

Het trainingsschema loopt over verschillende maanden en dan lijkt het einddoel nog heel veraf. Daarom is het belangrijk om tijdens de voorbereiding naar kleinere, haalbare tussendoelen te werken. Deze liggen gemiddeld om de 4 à 5 weken. Dit helpt om gemotiveerd te blijven want elk tussendoel is al een kleine overwinning!

Na elk tussendoel volgt een week van rust en dan stap je heel wat minder kilometers. Rust is noodzakelijk om nadien terug verder te kunnen opbouwen.

Download HIER het trainingsschema voor 80 km.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.