Praktische info

Hieronder vind je alle praktische info over de 42km.

Naast een goed bepijld parcours bieden we jou ook een uitgebreid deelnamepakket aan:

  • Startkaart met chip voor tijdsmeting
  • Bevoorrading onderweg en aan de finish
  • Gratis transport van je sporttas naar De Panne
  • Exclusieve herinneringsmedaille
  • St Bernardus Extra 4 (+16j)
  • Optioneel busvervoer ’s ochtends van de finish (De Panne) naar de start (Oostende)
  • Sportinez-verzekering tijdens de wedstrijd. Meer info

Vrijdag 10 mei

15u-19u : afhalen startkaart in De Panne (aan de finish dus!)
Adres: Koningsplein – 8660 De Panne

Zaterdag 11 mei

6u30 – 10u00 : afhalen startkaarten 42 km in Oostende. Vergeet je E-ticket niet!

7u-10u : vrije start

Adres start : Oostende – VIVES Hogeschool – Slachthuiskaai (dicht bij het treinstation van Oostende)

Adres finish : Koningsplein –  8660 De Panne

De finish in De Panne sluit om 23u30

Afhalen startkaart

Je ontvangt na inschrijving en betaling een bevestigingsmail met daarin een link naar je E-ticket.

Met dit e-ticket kan je op vrijdag 10 mei (tussen 15u en 19u) jouw startkaart afhalen aan de finish in De Panne of op zaterdagochtend 11 mei tussen 6u30 en 10u00 aan de start in Oostende . Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox.

Afhalen T-shirt

Als je een T-shirt hebt besteld ontvang je samen met je startnummer een T-shirt bonnetje. Hiermee kan je aan de T-shirtstand je shirt ophalen, ofwel vrijdag 10/05 ofwel na je tocht op zaterdag in De Panne.

Let wel: het aanduiden van de gewenste maat bij het inschrijven is louter informatief en geen garantie dat deze maat bij het afhalen van de T-shirt nog beschikbaar is. Hoe vroeger je je T-shirt komt ophalen, hoe meer kans je hebt dat de gewenste maat nog beschikbaar is.

De tijdsmeting gebeurt via een elektronische chip. Deze chip, aan de achterzijde van de startkaart, meet de nettotijd tussen start en finish. Dat betekent dat je tijd pas begint te lopen als je over de startlijn passeert. Op de rustposten ligt ook steeds aan de inkom (of aan de uitgang) een timingmat. Wandel daar zeker over, want dan wordt je aanwezigheid geregistreerd en weet het thuisfront dat je die rustpost gehaald hebt.

Draag je startkaart als je een timingmat over gaat zeker boven je kledij! 

Er zijn 4 rust-en bevoorradingsposten. Eindbevoorrading aan de finish.

Meer info eind april!

We transporteren je sporttas van de start in Oostende naar de finish in De Panne.

Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken.

We voorzien busvervoer ’s morgens van de finish (De Panne) naar de start in Oostende.  Na je wandeltocht is er GEEN busvervoer terug. Als je gebruik wil maken van de bus, dan dien je dit aan te geven bij inschrijving.  De busrit kost 18 €.
Op dinsdag 7 mei krijg je een e-ticket via mail toegestuurd voor je busrit.

Vertrekuur:

NIEUW : dit jaar kan je kiezen tussen 2 vertrekuren van de bus richting Oostende vanuit De Panne.
Er vertrekken bussen naar de start in Oostende om 6u, maar ook om 8u.  Je rit naar Oostende vanuit De Panne duurt ongeveer een uur.
In het inschrijfformulier moet je aanduiden om welk uur je de bus naar Oostende wil nemen.  Opgelet : na je inschrijving kan niet meer gewisseld worden van vertrekuur.
Op het e-ticket van de bus zal het uur van vertrek vermeld staan.

Opstapplaats :  Koningsplein – 8660 De Panne

Onze parcoursploeg van Wandelsport Vlaanderen werkt aan een leuk parcours!  Nog even geduld aub, pas mid april maken we het parcours bekend.

Met de auto:

Parkeren aan de kust is altijd een uitdaging 😊.

Parkeren in Oostende : je vindt nuttige info hier: https://www.visitoostende.be/nl/parkeren

Met het openbaar vervoer:

Onze startlocatie (VIVES Hogeschool) ligt pal naast het treinstation van Oostende.
Tramhalte : Oostende Station 

42 km stappen is niet niks.  We raden je aan om goed voorbereid aan de start te staan, zodat je ten volle kan genieten van deze unieke tocht. Niemand beter dan Wandelsport Vlaanderen vzw om je hierbij te helpen.

Het trainingsschema loopt over verschillende maanden en dan lijkt het einddoel nog heel veraf. Daarom is het belangrijk om tijdens de voorbereiding naar kleinere, haalbare tussendoelen te werken. Deze liggen gemiddeld om de 4 à 5 weken. Dit helpt om gemotiveerd te blijven want elk tussendoel is al een kleine overwinning!

Na elk tussendoel volgt een week van rust en dan stap je heel wat minder kilometers. Rust is noodzakelijk om nadien terug verder te kunnen opbouwen.

Download HIER het trainingsschema voor 42 km.

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je hier.