Tweede editie van de AG Belgian Coast Walk: dé wandelchallenge van 2020 opent de inschrijvingen

2_29030159_coastwalkfoto

Op zaterdag 9 mei 2020 vindt de tweede editie van de AG Belgian Coast Walk plaats. De tocht van 80 km tussen De Panne en Knokke-Heist is de ultieme uitdaging, maar er kan ook gekozen worden voor een wandeling van 42, 25 of 10 km. De inschrijvingen voor het mooiste en grootste wandelevent aan de Belgische kust zijn vrijdag geopend.

Knokke-Heist is de aankomstplaats voor alle vier de afstanden van de AG Belgian Coast Walk 2020. Bij de eerste editie was Knokke-Heist nog de startplaats voor de 80 km en lag de finish in De Panne. Volgend jaar zijn de rollen omgedraaid. Wie op 9 mei 2020 de 42 km wil wandelen moet in Oostende vertrekken en wie kiest voor de 25 km – een nieuwe afstand die aan het programma wordt toegevoegd – heeft rendez-vous in De Haan. De wandeling van 10 km start en eindigt in Knokke-Heist.

‘OP DE BUCKETLIST VAN VEEL WANDELAARS’

“De eerste editie in 2019 was een schot in de roos. We kregen zeer veel positieve reacties op het afwisselende parcours: strand, zeedijk, polder, havens en duinen. En we voelen dat de volledige kustlijn afwandelen op de bucketlist van veel wandelaars staat”, aldus Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Wandelsport Vlaanderen vzw, de federatie die maar liefst 350 wandelclubs en 60.000 leden verenigt, heeft zijn specialisten ingezet om ook in 2020 een fantastisch parcours uit te stippelen. “De eerste editie heeft ons ervan overtuigd dat veel wandelaars vragende partij zijn voor tochten in lijn”, zegt Lieven Hostens, de nieuwe voorzitter van Wandelsport Vlaanderen vzw. “De meeste wandeltochten die door onze wandelclubs worden georganiseerd zijn gebaseerd op lussen, zodat de deelnemers wat dichter bij de kerktorens blijven hangen. Dat is ook logisch, want lokale clubs zijn gebonden aan heel wat logistieke beperkingen. De hele Belgische kust afwandelen is een uitdaging die tot de verbeelding spreekt en die iedereen kan triggeren. We zijn dan ook overtuigd dat de tweede editie nóg succesvoller wordt dan de eerste en dat de AG Belgian Coast Walk ook in een verdere toekomst een krachtig uithangbord van Wandelsport Vlaanderen zal worden.”

‘MENSEN STIMULEREN OM VAKER TE BEWEGEN’

Voor title partner AG Insurance is de AG Belgian Coast Walk één van de paradepaardjes van zijn activatieprogramma Move by AG. In een tijdperk waarin mensen steeds meer een zittend leven leiden, met alle nefaste gezondheidsgevolgen van dien, wil Move by AG mensen aanzetten om regelmatig te bewegen en dit in al zijn vormen: sportief, recreatief en gewoon functioneel in het alledaagse leven. Maar liefst 400 medewerkers van AG en hun familieleden stonden in 2019 aan de start van de eerste editie van de AG Belgian Coast Walk.

Frija Leunens, Head of brand activation: “AG is fier om voor de tweede keer zijn schouders onder dit fantastische evenement te zetten. Met zijn verschillende afstanden en afwisselende parcours kan de AG Belgian Coast Walk elk type wandelaar bekoren. Het is zowel een laagdrempelig event voor het hele gezin als een sportieve uitdaging voor wie zijn ambities iets hoger stelt. Via een parcours dat de mooiste plekken van onze kust aandoet, zullen we opnieuw een groot aantal mensen kunnen stimuleren om vaker te gaan bewegen en ook onze eigen medewerkers zullen opnieuw talrijk aanwezig zijn.”

‘TE GEKKE WANDELING’

Geestelijke gezondheid bespreekbaar maken en streven naar een juiste kijk op mensen met psychische problemen. Dat is de missie van Te Gek!?, dat voor het tweede jaar op rij het goede doel is van de AG Belgian Coast Walk. “Ik mocht dit jaar al meewandelen in De Panne en ben blij met enige trots te mogen aankondigen dat de AG Belgian Coast Walk ook in 2020 een ‘Te Gekke Wandeling’ zal zijn”, zegt Guy Swinnen. De zanger van The Scabs is al jarenlang peter van Te Gek!?. “Je hoofd laten leeg waaien en de nodige zuurstof door je benen jagen doe je sowieso al als je in de natuur gaat wandelen. De AG Belgian Coast Walk doet daar nog een schepje jodium bovenop! Werp je smartphone aan de kant, trek die oortjes uit en geniet ‘puur natuur’ van onze Belgische kust. Ik ga dat ook doen op 9 mei!”

Deel dit bericht

We kijken samen met jou uit naar een volgende editie. Noteer zaterdag 10 mei 2025 in je agenda!