Recordeditie AG Belgian Coast Walk krijgt koninklijk tintje met deelname koningin Mathilde

Golazo
Golazo

Koningin Mathilde was zaterdag 1 van de 7700 deelnemers aan de vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk. De koningin koos op dit populaire wandelevent aan de Belgische kust voor de 25 km, met start in Westende en finish in De Panne. 1350 diehards wandelden de volledige kustlijn tussen Knokke-Heist en De Panne af, goed voor een tocht van 80 km.

De verschillende wandelclubs van de kust tekenden samen met organisator Golazo een gevarieerd en uitdagend parcours uit, zowel voor de 80 km (met start in Knokke-Heist), als voor de 42 km (startplaats Oostende), de 25 km (startplaats Westende) en de wandeling van 10 km (start in De Panne). In de AG Belgian Coast Walk doen de deelnemers alle kustgemeenten aan, maar het evenement is veel meer dan een lange strandwandeling. Het parcours gaat ook dwars door duinen en bossen, over de dijk, langs haven- en natuurgebied en langs cultuur-historische bezienswaardigheden.

De 25 km kreeg met koningin Mathilde een bijzondere deelnemer aan de start op de Strandlaan in Westende. Ze wandelde onder andere langs de jachthaven van Nieuwpoort, de IJzermonding en over de Hoge Blekker in Koksijde, met 33 meter de hoogste duinrug aan de Belgische kust. Net voor de aankomst op het Koningsplein in De Panne passeerde ze, net als alle andere wandelaars, langs de plek waar Leopold I in 1831 voor het eerst officieel voet aan land zette in België en waar sinds 1958 een beroemd monument daaraan herinnert.

De 80 km van Knokke-Heist naar De Panne was opnieuw het kroonjuweel van deze AG Belgian Coast Walk en voor de 1350 deelnemers op die afstand iets om af te vinken van hun bucketlist. Ze vertrokken voor zonsopgang om de hele Belgische kustlijn af te wandelen en hadden tot 23u30 de tijd om te finishen. Over de vier afstanden namen 7700 wandelaars deel aan de vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk, wat goed is voor een record.

(Langeafstands)wandelen zit in de lift en wint jaar na jaar aan populariteit in België. Deze week werd met de A.S.Adventure Brussels 60 nog een gloednieuw langeafstandswandelevenement voorgesteld. Op zaterdag 5 oktober kunnen wandelfanaten door een dertigtal parken en verrassende groene locaties in en rond Brussel trekken. Naast de 60 km staat er ook een wandeling van 20 km op het programma.

Meer info:
www.asadventurebrussels60.be

 

Deel dit bericht

We kijken samen met jou uit naar een volgende editie. Noteer zaterdag 10 mei 2025 in je agenda!