Wandelaars trotseren regen en wind in tweede editie AG Belgian Coast Walk

coveragbcw2

Zaterdag stond één van de meest epische wandeltochten van ons land op het menu. De diehards legden in de tweede editie van de AG Belgian Coast Walk 80 km af tussen De Panne en Knokke-Heist. Proficiat aan iedereen die regen en wind getrotseerd heeft!

De 80 km startte zaterdag om 4u30 ‘s ochtends met droog weer, maar vanaf 8u30 begon het te regenen en dat duurde tot het begin van de namiddag. Dat maakte dat de AG Belgian Coast Walk dit jaar extra zwaar werd. Maar tegelijkertijd maakte het er de prestatie van de wandelaars natuurlijk wel nóg heroïscher op.

Voor een deel van de 80-km-stappers was er met de meet in zicht nog een extra obstakel. De brug van de sluis in Zeebrugge stond af en toe open, waardoor de wandelaars even geduld moesten oefenen.

Naast de 80 km waren er ook uitgepijlde parcoursen van 42 km (met start in Oostende), 25 km (met start in De Haan) en 10 km (met start in Knokke-Heist). De aankomst van alle afstanden lag in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park in Knokke-Heist. De laatste wandelaar is gefinisht om 23u50.

Bravo aan alle wandelaars voor de geweldige sportieve prestaties! En ook een welgemeende proficiat en dankuwel omdat alle deelnemers zich perfect aan alle veiligheidsmaatregelen gehouden hebben: mondmasker, handen ontsmetten in bevoorradingsposten, afstand houden, …

Deel dit bericht

We kijken samen met jou uit naar een volgende editie. Noteer zaterdag 10 mei 2025 in je agenda!