AG Belgian Coast Walk verwelkomt zaterdag recordaantal van 5000 wandelaars

Op zaterdag 21 mei vindt de derde editie van de AG Belgian Coast Walk plaats, een uitdagende wandeltocht van 80 km van Knokke-Heist naar De Panne. Er staan ook wandelingen van 42 km, 25 km en 10 km op het programma. Online inschrijven kan nog tot en met vrijdag. Momenteel hebben al bijna 5000 wandelaars – uit heel België, maar ook uit Nederland, Frankrijk, Duitsland en de UK – zich ingeschreven voor het grootste wandelevenement aan de Belgische kust. Dat is een record en daarmee is de AG Belgian Coast Walk na de Dodentocht het grootste wandelevenement van het land.

De diehards die de 80 km wandelen zijn vroege vogels. Zaterdag tussen 4u30 en 5u30 beginnen ze aan hun tocht die hen langs alle Belgische kustplaatsen zal voeren, van Knokke-Heist tot De Panne. De jongste deelnemer aan de 80 km is 17 jaar, de oudste 75. De deelnemers aan de 42 km – de populairste afstand zaterdag – verzamelen in Oostende, waar ze tussen 7u en 10u kunnen starten. Op deze marathonafstand is de jongste deelnemer 12 en de oudste 88.

Tussen 8u en 11u is het in Westende de beurt aan de wandelaars van de 25 km. De deelnemers aan de 10 km tot slot kunnen tussen 10u en 15u vanuit De Panne aan hun wandeling beginnen. Alle vier de afstanden hebben De Panne als eindpunt. Het parcours is uitgetekend door Wandelsport Vlaanderen en is een perfecte mix van strand, dijk, duinen, kuststeden en polders. Klik hier om alle parcoursen in detail te bekijken >>

Eco-charter & SMOT-spot

De organisatie gaat voor een editie met zo min mogelijk afval en ontwikkelde daartoe een eco-charter (klik hier om het eco-charter te downloaden >>). Zo zijn wegwerpbekers op het parcours taboe. Alle deelnemers krijgen van title partner AG een herbruikbare beker die ze bij elke bevoorrading kunnen laten vullen.

In samenwerking met zijn partner Sundo zal AG zaterdag ook drie zogenaamde SMOT-spots plaatsen, intelligente dispensers van zonnecrème. De SMOT-spots zijn te vinden in Oostende, Westende en Koksijde.

“Je laten genieten van het leven. Door je te ontzorgen, dat is waar AG als supporter van jouw leven voor staat”, zegt Frija Leunens, Brand Activation Manager bij AG. “Wetenschappelijke inzichten van Stichting Tegen Kanker geven aan dat 40% van alle kankers een type van huidkanker is. Het is dus veel voorkomend. En toch kan je het ook voorkomen met schaduw en beschermende kledij, maar zeker ook door je in te smeren. Daarom bieden we alle levensgenieters gratis zonnecrème aan tijdens onze buitenactiviteiten en aan de kust. AG wil je zorgeloos laten genieten van een zonnig leven.“

AG voorziet zaterdag onderweg ook borden met ‘motivational quotes’, een steuntje in de rug voor wandelaars die even een dipje hebben. En met AG’s foto-activatie op het parcours maak je kans om aan de finish een ijsje te winnen. Ook dat zal ongetwijfeld voor de nodige motivatie zorgen!

Live op Radio 2

Online inschrijven voor de derde editie van de AG Belgian Coast Walk kan nog tot en met vrijdag. Late beslissers kunnen zaterdag ook ter plaatse nog inschrijven, behalve voor de 80 km. Caren Meynen van Radio 2 doet ook mee aan de AG Belgian Coast Walk. Zij slaat zaterdag haar studio op in De Panne en brengt tussen 13u en 16u verslag uit in haar programma ‘Radio 2 Weekend’.

Deel dit bericht

We kijken samen met jou uit naar een volgende editie. Noteer zaterdag 10 mei 2025 in je agenda!