Wandel op zaterdag 11 mei de Belgische kustlijn af tijdens de vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk

BelgianCoastWalk2

Op zaterdag 11 mei vindt de vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit een wandeling van 80, 42, 25 of 10 km langs de Belgische kust, met uiteraard passages over het Noordzeestrand, maar ook door duinen en bossen, over dijken en dwars door havengebied. Dit jaar gingen ruim 5500 wandelaars de uitdaging aan. Online inschrijven voor de editie van 2024 kan vanaf vrijdag 1 december om 14u.

Elk jaar wisselt de AG Belgian Coast Walk van staprichting. In 2024 zullen de deelnemers van oost naar west wandelen. De 80 km vertrekt in Knokke-Heist en eindigt in De Panne. De andere afstanden pikken een eind voorbij Knokke-Heist in. Oostende is het vertrekpunt voor de 42 km, Westende voor de 25 km en de De Panne zelf voor de 10 km. Alle afstanden eindigden in De Panne. Onderweg zullen alle wandelaars voldoende kunnen bijtanken op diverse bevoorradingsposten. De organisatie voorziet busvervoer van de finish naar de startlocaties van de 42 en de 80 km ’s morgens vroeg voor de wandelaars aan hun tocht beginnen.

De vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk valt in het Hemelvaartweekend. Ideaal om de tocht te combineren met een weekendje aan zee. “Het evenement zorgt voor extra verblijfstoerisme aan de Kust. In 2023 verbleef 50% van de deelnemers één of meerdere nachten aan de Kust. De AG Belgian Coast Walk heeft dus een positieve economische impact voor de regio. Het evenement groeit jaar na jaar. Dit jaar verwachten we tot 7000 deelnemers aan de start”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports. 

Heidi Delobelle, CEO van AG Insurance“De vijfde editie van de AG Coast Walk valt samen met de 200ste verjaardag van AG: redenen genoeg om er een absolute feesteditie van te maken in 2024Na de recordeditie van vorig jaar met 5.500 deelnemers, hopen we dit jaar nog meer mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te zetten. Ik hoop dat opnieuw heel wat gezinnen, vriendengroepen en werkcollega’s zullen deelnemen, om er samen een onvergetelijke dag van te maken langs de Belgische kust.”

Deel dit bericht

We kijken samen met jou uit naar een volgende editie. Noteer zaterdag 10 mei 2025 in je agenda!